tisdag 31 december 2019

Sammanfattning av 2019 och blickar mot 2020

2019 har haft temat död... Svärmor har dött. Har inte varit utomlands i år. Det blev den ordinarie bilsemestern till Östergötland och träffade mina vänner. Men långt ifrån en ordinär vistelse då plötsligt dödfall meddelades till familjen. 

Dessutom har det hänt mycket runt min pappa,  bl.a. legat på sjukhus. Släktgården i Gatersered, Billdal, är såld. En epok är avslutad. Flera generationer av pappas släkt har bott i området. Men Paintballfabriken får nog stanna kvar. Jo vi var ju där i somras och sköt med mina bröders familjer, en riktig släktträff! 

Trots oflyt med inbrott i bikuporna invintrade jag tre samhällen och behandlade med oxalsyra. Det blev nytt rekordår med honung, över 60 kg!

Lillpojken är myndig, tränar på gym och pluggar på Chalmers. Han gick ut gymnasiet med skolans högsta närvaro, åkte cadillac hem och dagen efter körde upp för körkort och klarade det! Jag är såååå stolt! 

Äldsta sonen har ju skaffat hund och ska i början av 2020 flytta med sin sambo från Skövde till Umeå.

I all vardag är jag så glad att jag har min älskade sambo: passion, kärlek och uppskattning så året flutit på fort. Men också ett socialt liv med biodlare, pallkrageförening, grannar, fd grannar, långväga vännner och sambons vänner osv. Liseberg, konserter, föreläsningar osv. 

Har använt progesteronkräm som inte hjälpt sömnen men en massa annat tex ledvärk, håravfall, pms/humör mm. Men jag har även börjat äta hormonpreparat på licens. 

Jag har tränat lite på Omnia i början på året men sen tyckte jag det var dyrt så sonen fick fortsätta träna där och jag köpte ett träningskort på Fysiken, men har inte tränat många gånger där, några gånger på gymmet och en gång yoga.

Yrkesmässigt har det varit en orolig höst. Med nerlagda verksamheter får personal flytta. Jag var inställd på att jag var en av dem, men jag fick stanna.

Jag har skaffat pallkrage och har hjälpt till i Guldhedens Returbutik (second handbutik där allt är gratis). I början på året hjälpte jag till i ett stall i Säve innan biodlarsäsongen började. Under hösten blev jag kontaktperson igen. 

Drömmar, mål, önskemål och planer för 2020

Nu är det dags att blicka framåt, framåt mot 2020. 

En sak jag vill bli bättre på är teckenspråk. En annan dröm är att åka till Sydamerika.

Självklart vill jag att bina ska må bra under 2020. Om alla tre överlever vintern måste jag nog sälja en eller två för att kunna göra avlägggare för att minska risken för svärmar. 

Jag vill börja motionera regelbundet på något sätt, kanske långpromenader två gånger i veckan och träna core/yoga hemma(?).

Drömmen jag haft flera år (som jag har köpt litteratur för utbildning) har jag kvar eftersom jag inte läst 2019. Men jag har inte bråttom. 

2020 hoppas jag bli bra, dvs bestå av god hälsa, flow, trygghet, uppskattning, tydliga riktlinjer,  energi, passion, handlingskraft, glädje, bus och skratt, vänlighet, tålamod, tolerans, acceptans, tacksamhet, stolthet, avslappning och äventyr/resor/semester, god hälsosam mat, och en massa intressanta diskussioner med både vänner och personer som jag inte känner.
Jag hoppas jag får en god relation med grannarna som kommer flytta in under oss.

Målet att lyssna på musik dagligen vill jag fortsätta med. Självklart önskar jag att yngsta sonen klarar sin utbildning och äldsta kommer trivas i Umeå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar